125.10.2019

1

 

 

In cadrul activitatilor de dezvoltare experimentala prevazute in perioada 01.06-31.10.2019, in cadrul etapei “D 2.4. Dezvoltarea experimentală (prototip) a sursei energetice destinate grupului propulsor al unui autobuz electric conform studiilor efectuate pe baza activităților de cercetare realizate anterior”, s-a reusit indeplinirea indicatorului principal de realizare si anume realizarea carcasei sursei energetice.

Plecand de la premisele initiale, ca inca din faza de proiectare a sursei energetice sa fie luate in considerare: influenta solicitarilor mecanice structurale ce pot sa apara in conditii de exploatare reala, particularitatile sistemului de management energetic si termic construit pentru cresterea duratei de viata a sursei energetice cu un consum minim energetic si mijloacele si metodele de protectie la riscuri in caz de accident; s-a reusit crearea unei structuri mecanice a carcasei energetice care se incadreaza in parametrii tehnici solicitati de partenerul industrial PERO. Odata cu implementarea celulelor electrochimice si a sistemelor de comanda si control a sursei energetice de catre partenerul industrial, membrii echipei UTCN vor fi in contact permanent cu specialistii partenerului PERO pentru a oferi suportul tehnic necesar la montare.

Rezultatele obtinute au fost diseminate catre mediul economic si cel academic sub forma de articole, cerere de brevet, participari la manifestari stiintifice.

Activitatile viitoare sunt acticitati de cercetare industriala si sunt legate de testarea sursei energetice pentru demonstrarea fiabilitatii conceptului de proiectare si dezvoltare definit, dezvoltat si realizat in cadrul activitatilor desfasurate pina in prezent din cadrul contractului subsidiar numarul 6.