1

22.05.2018

1

 

 

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a semnat încă 2 contracte subsidiare de cercetare industrială și/sau dezvoltare experimentală în colaborare efectivă între organizația de cercetare și întreprindere

 

În perioada  ianuarie  – februarie 2018, în cadrul proiectului Tehnologii avansate pentru vehicule electrice urbane inteligente – URBIVEL, pe lângă cele 5 contracte subsidiare deja semnate, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a mai semnat 2 contracte subsidiare de cercetare industrială și/sau dezvoltare experimentală în colaborare efectivă între organizația de cercetare și întreprindere, Tip proiect: Parteneriat pentru transfer de cunoștințe, Activități de tip D , având ca obiect:

  1. CS 6 – Dezvoltarea experimentală a unei surse energetice de înaltă eficiență destinată grupului propulsor al unui autobuz electric. Partener: PORSCHE ENGINEERING ROMÂNIA, responsabil contract subsidiar: Prof.dr.ing. Florin MARIASIU. Scopul colaborării dintre partenerii Porsche Engineering România SRL și UTCN în cadrul proiectului URBIVEL este de dezvoltare experimentală a unei surse energetice de înaltă eficiență destinată grupului propulsor al unui autobuz electric, prin activități specifice de parteneriat în vederea transferului de cunoștiințe. Rezultatele așteptate vor fi cuantificate prin realizarea unui prototip de sursă energetică funcțional, publicarea de articole științifice, participarea la manifestări științifice, cel puțin o cerere de brevet de invenție, creare de noi locuri de muncă pentru tinerii cercetători (și implicarea lor directă în activitățile proiectului)

Echipa UTCN este formată din 8 membrii cu atribuții în cadrul proiectului legate de competențele și abilitățile specifice fiecărui membru și trei posturi vacante destinate tinerilor cercetători iar echipa Porsche Engineering România este formată dintr-un număr de 3 specialiști în domeniu.

 

  1. CS 7 – Proiectarea structurii mecanice a unui autovehicul electric urban cu două locuri utilizând materiale compozite avansate. Partener: S.C. BELCO AVIA S.R.L., responsabil contract subsidiar: şl.dr.ing. Paul BERE.

Echipa UTCN este formată din 8 membrii cu atribuții în cadrul proiectului legate de competențele și abilitățile specifice fiecărui membru (din care 1 femeie),  iar echipa BELCO este formată dintr-un număr de 10 specialiști în domeniu

Detalii suplimentare:

Director proiect prof.dr.ing Claudia MARȚIȘ, e-mail:  claudia.martis@emd.utcluj.ro