1

25.01.2018

1

 

 

Partener: Siemens Industry Software SRL

Responsabil contract subsidiar: Sl.dr.ing. Mircea Ruba.

Obiectivul central al proiectului de colaborare este testarea si validarea unui sistem de alimentare cu bateri, ultracapacitori sau pile de combustie destinați unui vehicul electric urban conceput ca un serviciu modern de transport dezvoltat pentru zone aglomerate si spatii delimitate. Pe marginea acestui obiectiv se poate detalia scopul proiectului, și anume acela de a dezvolta o platformă inteligentă de testare și validare a unei soluții de alimentare a unui vehicul electric urban, dotat cu baterii Li-ion, ultracondensatori sau pile de combustie și posibilitatea hibridizării acestora cu baterii tip acid-plumb.

Dezvoltarea de tip inteligent a platformei constă în faptul că aceasta se bazează  pe cele mai noi concepte existent în acest domeniu, anume, analiza tip Real-Time Model in the Loop (RTMiL) pentru partea de dezvoltare iar pentru partea de testare și validare, analiză tip Hardware in the Loop (HiL), unde ansamble simulate devin componente reale.

Studiul se bazează conlucrarea diferitelor pachete software și unelte hardware dedicate pentru dezvoltarea, analiza și testarea stimulativa a ansamblelor sistemului.

Membri echipei  din partea UTCN: 1 CSIII/responsabil,1 CSIII,  2  ingineri.

Valoarea totală a contractului este: 1.797.718,71 lei din care valoare totală eligibilă: 1.797.718,71 lei şi valoare asistenţă financiară nerambursabilă: 1.367.716,21 lei.

 

Contact: Mircea.Ruba@emd.utcluj.ro