12.03.2020

1

 

In perioada martie 2019 – februarie 2020 s-au desfasurat activitatile de cercetare industriala (D1) propuse in cadrul contractului subsidiar nr.10 dintre Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (in calitate de organizatie de cercetare) si SC AROBS Transilvania Software SA Cluj-Napoca (in calitate de partener industrial).

Colaborarea pe parcursul celor 12 luni a vizat optimizarea si securizarea serviciilor in cloud pentru integrarea vehiculelor electrice in orase inteligente. Pentru sistemul de conectivitate permanenta in cloud privat, independent de tehnologia de acces, pentru vehicule electrice s–au indeplinit urmatoarele trei obiective: (1) optimizarea si securizarea; (2) elaborarea de teste de penetrare pentru a verifica vulnerabilitatile; (3) interconectarea cu sistemul partenerului din industrie si cu cloud public folosind solutii de management si orchestrare a virtualizarii functiilor de retea. Au rezultat doua articole la IEEE LANMAN 2019 si IEEE ROEDUNET 2019, precum si o cerere de brevet.

Toti indicatorii au fost indepliniti si exista premisele ca pe viitor sa continue colaborarea dintre partenerii proiectului in domeniul securizarii serviciilor in cloud pentru integrarea vehiculelor electrice.